Verhuur apparatuur

Bij Car Detailing de Vries zijn er verschillende mogelijkheden om apparatuur te huren. Wij verhuren onder andere ozongeneratoren en bekledingreinigers. Er is optie om deze apparatuur voor een halve dag tot een week lang te huren. Hieronder vindt u meer informatie met betrekking tot de verhuur van apparatuur.

Verhuur Ozongenerator

Ozonapparatuur huren? Car Detailing de vries biedt klanten de mogelijkheid om ozonapparatuur tijdelijk te gebruiken. Voor sommige van onze klanten is dit een aantrekkelijk alternatief voor de aanschaf van ozonsystemen. Onderstaand overzicht geeft een overzicht van de ozonapparatuur die wij aanbieden voor de verhuur. Een ozongenerator huurt u bij ons al vanaf €40,- per dag!

Wat is ozon?

Ozon (ook wel O3 of trioxide genoemd) is een molecuul dat uit drie zuurstofatomen bestaat. In de stratosfeer beschermt het alle wezens op aarde tegen schade door ultraviolet (UV) straling. Ozon is een extreem reactief molecuul en reageert daardoor gemakkelijk met stoffen zoals ammoniak, hierdoor kan ozon onaangename geuren neutraliseren.

Huur mij nu!

Hoe werkt een ozongenerator?

Bij de meeste ozongeneratoren wordt de lucht aan de achterkant van het apparaat door een ingebouwde ventilator uitgezogen. In de binnenkant van de generator wordt de lucht met behulp van luchtfilters en een speciale UV-lamp van kiemen en bacterieën gefilterd. Uitsluitend wordt de lucht langs de ingebouwde kermaische platen geleid, waar de zuurstof door een elektrische ontlading in ozon wordt omgezet. Vanaf daar wordt de ozon via de voorkant van het apparaat in de kamer teruggevoerd.

Waar worden ozongeneratoren voor gebruikt?

Ozongeneratoren zijn optimaal geschikt voor een verbetering of vernieuwing van de lucht in gesloten ruimtes. Door de reactiviteit van de ozon worden onangename geuren geneutraliseerd. Ook kunnen ozongeneratoren gebruikt worden voor het reinigen van vieze en onaangename geuren uit auto interieurs en bankstellen. Denk bijvoorbeeld aan auto’s waarin gerookt is of aan een bankstel met een natte hondengeur.

Geschatte schoonmaaktijd per kamergrootte

auto interieur: 2 uur

bankstel : 4 uur

50 m 3 in 20 minuten
100 m 3 in 40 minuten
150 m3 in 60 min
200 m 3 in 80 minuten
300 m3 in 100 minuten

Verhuur tapijt/bekledingreiniger

De professionele tapijtreiniger die wij verhuren is een Karcher sproei extractie reiniger, die geschikt is voor zowel particulier als professioneel gebruik. De reiniger is licht van gewicht, waardoor eenvoudig te vervoeren.

De tapijtreiniger – meubelreiniger wordt veelal gehuurd voor het reinigen van tapijt, vloerbedekking, stoffen meubels, kussens van caravans en boten, tuinkussens, matrassen, autostoelen, wipstoeltjes, maxi cosi en automatten.

Bij Car Detailing de Vries kunt u al een tapijtreiniger huren vanaf  €40,- per dag!

Voordelen reinigen met tapijt reiniger i.p.v. stoomreiniger

 1. door lagere temperatuur van het reinigingswater is de kans op krimp van het te reinigen oppervlak nihil
 2. kans op verkleuring minimaal
 3. veiliger in gebruik
 4. lager energieverbruik

Het gebruik van een stoomreniger raden wij op basis van de hiervoor genoemde punten voor huishoudelijk gebruik af. De stoomreinigers worden veelal ingezet voor het reinigen en ontsmetten van harde ondergrond.

Huur mij nu!

Werking tapijtreiniger

De tapijtreiniger sproeit onder druk de warme reinigingsoplossing in het te reinigen materiaal. Hierdoor wordt naast het oppervlak ook de onderste vezels bereikt. Hier kan het reinigingsmiddel het vuil los weken van de vezels.

Wij adviseren om na het sproeien ongeveer 5 minuten te wachten voordat het reinigingsmiddel en het hierin opgeloste vuil, op te zuigen met de extractiereiniger. Indien het te reinigen materiaal zichtbaar vuil was, wordt het door het zuigen direct zichtbaar schoner en hygiënischer. Bijkomend voordeel is dat de eventueel aanwezige geurtjes ook verdwijnen.

Afhankelijk van de structuur van het oppervlak, de samenstelling van het materiaal en de hoeveelheid en soort vuil wat zich in en op het te reinigen oppervlak bevindt, is het nodig de behandeling 1 of 2 maal achter elkaar te herhalen.

Complete levering

De tapijtreiniger wordt standaard verhuurd met gratis meubel- en vloerzuigmond. De meubelzuigmond is ook geschikt voor het reinigen van bekleding van bijvoorbeeld autostoelen, vloerbedekking op de trap en het plaatselijk reinigen van een vlek in tapijt of vloerbedekking.

De vloerzuigmond wordt geleverd inclusief zuigstang, zodat u staande vloerbedekking kunt reinigen.

Reinigingsvloeistof

Naast het huren van de tapijtreiniger kunt u tijdens het reserveren aangeven dat u tevens gebruik wilt maken van het aanschaffen van een fles reinigingsvloeistof. Wij hebben verschillende sterkten vloeistoffen in ons aanbod. De prijs is vanaf €10,- per 0.5L.

Tips!

 • stofzuig vooraf het te reinigen oppervlak met een normale stofzuiger
 • eerst reinigingsmiddel sproeien, daarna 5 minuten wachten – laten inwerken en dan opzuigen
 • bij zeer vuil tapijt is het mogelijk om te sproeien en gelijktijdig te zuigen
 • bij hardnekkige vlekken gebruik altijd de meubelzuigmond i.p.v. de tapijtzuigmond
 • als het te reinigen oppervlak zeer vies is, raden wij aan de behandeling enkele malen te herhalen
 • gebruik bij iedere reinigingsbeurt nieuw water
 • bij harde kleuren, bijvoorbeeld blauw of rood, kan het voorkomen dat de kleur veranderd, test hierom dan ook altijd de reiniging op het oppervlak, daar waar kleurverandering niet erg is
 • zuig voor een maximaal resultaat nadat de laaste keer gesproeid is het gereinigde oppervlak tenminste 2 keer

Verhuur stoomreiniger

Bij Car Detailing de Vries is het mogelijk om een stoomreiniger te huren. Een stoomreiniger wordt veelal gebruikt bij het reinigen van harde en gladde oppervlakten. Een stoomreiniger is ideaal om bijvoorbeeld voegen in de badkamer te reinigen of als alternatief voor het dweilen. Een stoomreiniger is veel effectiever dan de traditionele dweil, aangezien het stoom op hoge temperatuur op het oppervlak komt zal het vlekken snel en eenvoudig doen verdwijnen. De stoomreiniger wordt compleet geleverd met stang zodat u vloeren staande kunt reinigen.

U huurt al een stoomreiniger vanaf €40 per dag! 

Huur mij nu!